الاثنين، 24 أبريل 2017

طريقة عمل معجنات الجبنة اللذيذة




المقادير :

    .    دقيق حسب الحاجة

    .    علبة كريمة سائلة

    .    2 علبة زبادى

    .    كوب ماء دافى

    .    كوب زيت

    .    2 ظرف خميرة فورية او 2 مكعب خميرة بلدى المتوفر

    .    ظرف بيكنج بودر

    .    معلقة صغيرة ملح

    .    رشة نسكافيه
    .    2 معلقة كبيرة سكر

    .    للحشو:
    .    جبنة او اى حشوة حسب الرغبة



طريقة التحضير : 


نذوب الخميرة فى الماء الدافى والسكر ،فى بولة كبيرة نضع كل السوائل و الملح و نضيف عليهم الخميرة و ننزل بالدقيق بالتدريج لحد ما تصير عجينة هشة لينة بتكون زى اللبان طرية مش قاسية و بتلزق شوية تغطى و تترك حتى تخمر
    .    

    .    بعد التخمير نحضر طبق به قليل من الويت وبللى يدك بالزيت وابدئى تشكيلها وحشوها حسب الرغبة، يدهن الوجة بالبيض و قليل من اللبن و رشة نسكافيه و تدخل فرن ساخن على 200.








إضغط هنا لرؤية التعليقات

0 التعليقات