المقادير :
. دقيق حسب الحاجة
. علبة كريمة سائلة
. 2 علبة زبادى
. كوب ماء دافى
. كوب زيت
. 2 ظرف خميرة فورية او 2 مكعب خميرة بلدى المتوفر
. ظرف بيكنج بودر
. معلقة صغيرة ملح
. رشة نسكافيه
. 2 معلقة كبيرة سكر
. للحشو:
. جبنة او اى حشوة حسب الرغبة
طريقة التحضير :
نذوب الخميرة فى الماء الدافى والسكر ،فى بولة كبيرة نضع كل السوائل و الملح و نضيف عليهم الخميرة و ننزل بالدقيق بالتدريج لحد ما تصير عجينة هشة لينة بتكون زى اللبان طرية مش قاسية و بتلزق شوية تغطى و تترك حتى تخمر
.
. بعد التخمير نحضر طبق به قليل من الويت وبللى يدك بالزيت وابدئى تشكيلها وحشوها حسب الرغبة، يدهن الوجة بالبيض و قليل من اللبن و رشة نسكافيه و تدخل فرن ساخن على 200.
0 التعليقات